Snart öppnar förtidsröstningen

Från den 4 september kan du förtidsrösta på pastors- eller församlingsexpeditioner i hela landet. Röstkortet har du fått i brevlådan.

Information från Svenska kyrkan:

VAR KAN JAG RÖSTA?

På röstkortet finns uppgifter om vilken vallokal du ska rösta i och vilka val du har rätt att rösta till. På röstkortet finns också information om vilken röstningslokal du kan förtidsrösta i, som ligger inom ditt valområde. Här på webbplatsen kommer du att kunna söka din vallokal eller se lokaler för förtidsröstning på en karta. Funktionen öppnar den 1 september.

NÄR KAN JAG RÖSTA?

Den 17 september 2017 har alla vallokaler öppet minst klockan 18–20, i regel har vallokalerna öppet i minst sex timmar på valdagen. Information om öppettider och lokaler finns på röstkortet eller via sökfunktion här på webben. Du kan förtidsrösta i samtliga röstningslokaler i hela landet, 4–17 september 2017.

ATT FÖRTIDSRÖSTA 4-17 SEPTEMBER

– På platser i hela landet

Du kan förtidsrösta, på orter över hela landet, under perioden 4-17 september. På www.svenskakyrkan.se/kyrkoval finns en karta med alla röstningslokaler och öppettider. Om du saknar ditt röstkort kontakta i första hand din församling, men det går även att få ett nytt röstkort på andra orter. Då måste du kunna legitimera dig.

Tänk på att om du förtidsröstar utanför din församling så behöver du använda blanka valsedlar där du själv skriver namnet på nomineringsgruppen samt namnen på de kandidater som eventuellt vill personrösta på. En förteckning över grupper och kandidater ska finnas på alla röstningsställen. 

Sök efter dina kandidater i Borgerligt alternativ: https://kandidatvisning.svenskakyrkan.se/